Sayfalar

9 Aralık 2013 Pazartesi

aliexpress.com ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ

Türkiye' de beğendiğiniz bir ürünü internette daha ucuza bulup, güvenemediğiniz için alışveriş yapamıyorsanız. 
www.aliexpress.com tam size göre, elektronikten, kıyafete; hobi ürünlerinden, eve aletlerine kadar her türlü ürünü burada kat ve kat daha ucuza bulabilirsiniz.


Herkes alibaba.com' u duymuştur. Aynı siteyi hazırlayan yazılımcılar, Çin ve Hong Kong' taki toptancı ve üreticilerle anlaşarak bu siteyi kurmuştur. Alışverişlerinizi yaparken aşağıdaki noktalara dikkat ederseniz sorunsuz şekilde istediğiniz bir çok ürünü satın alabilirsiniz.
  1. Satıcının derecelendirmesine bakınız mümkünse en az bir elması olan satıcıdan alışveriş yapın.
  2. Beğendiğiniz ürünü en çok satan satıcıdan alınız.
  3. Yorumları mutlaka değerlendiriniz.
  4. 75 € üzeri alışverişler, gümrüğe takılabileceğinden mümkün olduğunca bu miktarın altında alışveriş yapınız. Sınırda veya üstü ürün alacaksanız, gönderici ile temasa geçerek gift, present gibi notları eklemesini talep ediniz.
  5. Ülkeniz için "Free Shipment" ibaresi var mı mutlaka bakınız. Bu ibaret %90-95 her üründe ülkemize ücretsiz kargo olarak gelmektedir.

Kargo İşlemleri:
Ücretsiz kargo işlemleri, Çin devlet kargosu tarafından yapılmakta ve ülkemiz ise PTT kargo ile dağıtılmaktadır. Ancak bu kargolarda taşıma 5 - 40 gün arası sürebilmekte olup ortalama 2 hafta içerisinde elinize ulaşmaktadır. Gönderilerinizi aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz. (Size verilen Tracking Number ları bu alana yazmanız gerekmektedir.)

China veya Hong Kong Post - http://intmail.183.com.cn/



Ödeme İşlemleri:
Her ne kadar kefil olsak da, online alışverişleriniz için sanal bir kart oluşturmanız da fayda vardır. ben alışverişlerimi sanal kart üzerinden, ayda 100 USD limit vererek yapıyorum. Ödemeniz, ilk etapta hesaptan düşüyor ancak söz verilen şartlarda malı teslim almazsanız size tekrar iade ediliyor. Siparişi aldığınız bilgisi kargodan satıcıya iletildiğinde ise aldığınızı onaylamanızı istemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder